Užijte si s námi den v pohybu a dobře se bavte

17. květen 2015

Vyzkoušejte si zdarma různé pohybové aktivity a užijte si příjemný den ve Smetanových sadech s Českým rozhlasem Olomouc. Na sobotu 16. května jsme pro vás připravili Den v pohybu.

Po celý den se vám budou věnovat profesionálnové z různých odvětví volnočasových sportovních aktivit a vy se můžete aktivně zapojit.

Odměnou vám bude nejen příjemně strávený den, ale také zvýhodněné vstupné na Garden Food Festival, který se o víkendu koná také v tomto olomouckém parku.


16. května 2015 od 10.00 – 19.00 hodin
Den v pohybu s Českým rozhlasem Olomouc
10.00 – 11.30 hodin – Český rozhlas Olomouc, Horní náměstí 21
Prohlídka historického centra Olomouce s výkladem historika Jána Kadlece, který připravuje pořad Němí svědci historie

10.00 – 17.00 hodin – Smetanovy sady
Zapojte se do Dne v pohybu s Českým rozhlasem Olomouc a získejte zvýhodněné vstupné na Garden Food Festival.

„Jsem rád, že se povedlo spojení pohybu a kvalitních regionálních potravin. Myslím si, že návštěvníci v tyto dny stráví příjemné chvíle. Program je připraven pro všechny věkové kategorie. Dnem v pohybu s Českým rozhlasem Olomouc chceme přiblížit různé sportovní aktivity a ukázat, že pohyb je možný v každém věku," uvedl Josef Podstata, ředitel Českého rozhlasu Olomouc.

Garden Food festival je přehlídkou dobrého jídla a pití v olomouckém regionu. Návštěvníci si na jednom místě přijdou na řadu kulinářských zážitků a odnesou si nejednu inspiraci z oblasti gastronomie.

Čtěte také

Vyzkoušet si můžete tyto aktivity:

Jízda na koloběžkách
Svezte se na koloběžce a zažijte skutečný pocit svobody a volnosti! Jízda na koloběžce představuje jednoduchý pohyb vhodný pro všechny věkové kategorie od nejmenších a nejmladších až po největší a nejstarší. Svezte se na koloběžce a zažijte volnost, jakou jste dosud nepoznali! Budete překvapeni, s jakou lehkostí se budete řítit krajinou!

Nordic walking
Tato intenzivní chůze s holemi v přírodě, doplněná strečinkovou rozcvičkou a dostatečným přísunem tekutin působí blahodárně jak na psychiku člověka, odbourává stres, pomáhá regulovat hmotnost, zmírňuje průběh například nemocí srdečních, kloubů, vysokého krevního tlaku, astmatu.

Funkční trénink s váhou vlastního těla
Tým lektorů ze studia Flex-fitness Olomouc, které vede master trenér funkčního tréninku ČR Petr Peč, vám představí lekce pro protažení a posílení celého těla. Navštivte lekce TRX, TRX-RIP trainer, MOBILITY aktivní protažení, FUNKČNÍ TRÉNINK (Move it), PILATES, POWER YOGA.

Jóga
Systém Jóga v denním životě je ucelený systém fyzických, dechových, relaxačních a meditačních technik.Je vhodná pro člověka každého věku a úrovně fyzických možností. Vychází z klasické cesty jógy. Jejím cílem je pomoci člověku získat a zlepšit tělesné, duševní, sociální a duchovní zdraví a dosáhnout harmonie. Jóga je věda o těle, mysli, vědomí a duši.

Tai-chi
Sdružení Taijiquans Shaolin Kung-fu Křelov se zabývá cvičením starého čínského zdravotního a bojového umění Taijiquan rodiny Chen a Jang, dále cvičením Čchi-kung /dechová cvičení/ a Tuej shou /cvičení ve dvojících pro bližší pochopení síly. Cvičíme již 15 rokem.

Kardio stezka
Krásné prostředí olomouckých parků křižují čtyři různě dlouhé trasy, na kterých mohou lidé všech věkových kategorií otestovat svou kondici a postupně ji začít zvyšovat.

Outdoorové cvičící stroje
Posilování bez velké námahy a pod širým nebem. Vyzkoušet můžete brusle – podpora koordinace, zdvíhací zařízení – posílení horních končetin, váha – posílení dolních končetin.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka