V Bělé pod Pradědem zemřel po pádu cyklista, havaroval při sjezdu z kopce

6. červen 2022

Dvaatřicetiletý cyklista zemřel v Bělé pod Pradědem na Jesenicku po pádu z kola, podle policie nezvládl jízdu z kopce.

Muž zemřel na místě,“ řekl v pondělí ČTK krajský policejní mluvčí Libor Hejtman. Nehoda se stala v noci na neděli. V Olomouckém kraji jde již o druhou smrtelnou nehodu tento měsíc.

Na zvýšený počet nehod o víkendu upozorňovali s apelem na bezpečnost také hasiči, podle jejich mluvčího Radka Buryánka zasahovali u 15 z nich, ve většině případů šlo o lehká zranění. Podle krajského policejního mluvčího jde letos od začátku roku do 5. června o jedenáctou oběť dopravních nehod na silnicích v Olomouckém kraji.

Devět lidí zemřelo do konce května, dva v červnu. Loni jich ve stejném období bylo 12. Od 1. ledna do 31. května 2022 evidujeme 1896 dopravních nehod, což je o 60 méně než v roce 2021, uvedl policejní mluvčí.

Naposledy zemřel při dopravní nehodě ve čtvrtek minulý týden pětačtyřicetiletý řidič osobního auta, které havarovalo při sjezdu z dálnice D46 u Hněvotína na Olomoucku, jeho tělo bylo nalezeno ve vyhořelém vozu.

Loni v Olomouckém kraji zemřelo kvůli nehodám 42 lidí. Proti předchozímu roku to bylo o 19 obětí více, v celostátním srovnání šlo o nejvyšší nárůst. V souvislosti s tragickými statistikami pořádá policie v kraji pravidelně bezpečnostní akce.

Zdroj: ČTK

Spustit audio