V Jezernici na Přerovsku zasáhl požár dům a hospodářské stavení, jeden člověk je zraněný

9. listopad 2022 09:41

V Jezernici na Přerovsku zasáhl v noci na středu požár rodinný dům a hospodářské budovy. Na místě plameny likvidovalo až do ranních hodin osm jednotek hasičů.

Při požáru se jeden člověk zranil, skončil v péči záchranářů, sdělila ČTK mluvčí hasičů Lucie Balážová. Škoda ani příčina požáru zatím upřesněny nebyly.

Do Jezernice se jednotky hasičů z celého okolí sjely před půlnocí. „Obyvatelé dům opustili ještě před naším příjezdem. Jeden z nich byl při požáru zraněn, předali jsme jej zdravotnické záchranné službě,“ uvedla mluvčí hasičů.

„Obyvatelé dům opustili ještě před naším příjezdem. Jeden z nich byl při požáru zraněn.“
Mluvčí hasičů Lucie Balážová

Požár zasáhl rozlehlý rodinný dům a také dvě hospodářské budovy, které na něj bezprostředně navazovaly, v jedné z nich bylo uloženo seno. Nasazeno bylo devět útočných proudů, kterými jsme požár lokalizovali. Zároveň jsme ochlazovali okolní domy v řadové zástavbě, čímž jsme zabránili šíření plamenů na další objekty. Zásah probíhal v dýchací technice,“ doplnila Balážová.

Poté, co dostali hasiči požár pod kontrolu, rozebrali střešní konstrukce a pomocí termokamery vyhledali skrytá ohniska. Z hospodářské budovy také vyskladnili ohořelé seno. Během hašení jednotky našly psa a kočku majitelů, událost zvládla obě zvířata bez zranění. Na místě jsou nyní vyšetřovatelé z řad hasičů a policie, zjišťují výši škody, příčinu i okolnosti požáru.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Zdroj: ČTK

Spustit audio