V Jilemnici opravují Žižkovu ulici. V centru města platí dopravní omezení

Dopravu v Jilemnici komplikuje rekonstrukce krajské silnice druhé třídy číslo 286. S omezením tam musí řidiči počítat až do konce září. Uvedl to vedoucí krajského odboru dopravy Jan Čáp.

Na obnovu frekventované komunikace získal Liberecký kraj dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu. Rekonstrukcí letos projde Žižkova ulice od křižovatky s Roztockou ulicí po křižovatku s ulicí K Břízkám. Kraj přijde zhruba na 42 milionů korun, dalších 18 milionů přidá město Jilemnice.

„Chceme tu ulici zklidnit, my tam investujeme do rekonstrukcí chodníků v obou směrech, dešťové kanalizace, ale také do nového veřejného osvětlení. Ulice je široká, tak se zúží, aby se provoz zpomalil. Na některých místech přibudou i místa k parkování. Nebude to ale po celé délce. Jde o naši největší letošní investici," uvedl jilemnický starosta Vladimír Richter z ODS.

Práce na první etapě už začaly, trvat by měly zhruba dva a půl měsíce. Aktuálně je uzavřena část Žižkovy ulice od křižovatky s Roztockou ulicí až po autobusové nádraží. To se podle Ivana Adama z odboru dopravy města muselo přesunout na obchvat v Krkonošské ulici.

Autobusy mají možnost projíždět objízdnými trasami kolem centra města - ulicemi Dolení, Jungmannovou nebo Ve Vrbičkách, ve které proto platí dočasný zákaz parkování. Ve druhé etapě bude uzavřen úsek Žižkovy od křižovatky s Tkalcovskou až po křižovatku s ulicí K Břízkám, kde bude nový kruhový objezd.

autor: reČRoL | zdroj: ČTK
Spustit audio