V Mohelnici rozhodují o využití prostranství za bazénem, možností je kluziště nebo koupaliště

24. březen 2019

Do Šumperka nebo Uničova musí jezdit obyvatelé Mohelnice, kteří si chtějí zabruslit. Ledovou plochu ale možná budou mít doma. Radnice totiž zvažuje, jak využít prostor mezi plaveckým bazénem a fotbalovým hřištěm. Kromě kluziště je ale ve hře další letní varianta - stavba venkovního koupaliště. Ke kterému návrhu se vedení města přikloní, by mělo být jasné do léta.

Prázdná travnatá plocha. Tak zatím vypadá městský pozemek za krytým bazénem v Mohelnici. Řada místních záměr na využití prostoru vítá. Třeba paní Zuzana. Spíš by prý využila nové koupaliště. „Je tam velký plácek, bylo by to dobré pro děti,“ říká Zuzana.

To paní Tereza by byla raději, kdyby měla Mohelnice vlastní kluziště. „Jedno koupaliště už tady máme a myslím, že funguje pěkně,“ reaguje paní Tereza.

Která varianta nakonec zvítězí, by mělo být jasné do léta. Zastupitelé města rozhodnou na základě studie proveditelnosti ledové plochy. O jejím vypracování vedení radnice rozhodlo tento týden. Přinést má taky odpověď na otázku, jestli by kluziště bylo venkovní nebo uvnitř haly. „Je tam možnost, že se ty boky na léto zvednou. Ta hala je v podstatě multifunkční, povrch se v létě využívá na jiné sporty,“ říká nezávislý starosta Pavel Kuba.

Stavba kluziště i koupaliště by přišla na desítky milionů korun. Podle Pavla Kuby se zatím o něco výhodněji jeví právě ledová plocha. „Na tyto haly a krytá kluziště lze žádat o dotace a je tu šance, že by to mohlo stát méně než to venkovní koupání. Také by to mohlo být využité déle než jen tři měsíce v roce,“ dodává Kuba.

Pokud konečný projekt letos získá stavební povolení, mohly by práce na prostranství za krytým bazénem začít už příští rok.

Spustit audio