V Olomouci byla na hokeji vždy super atmosféra, těším se na ni, říká kouč gólmanů Mory Martin Prusek

Má zlato z mistrovství světa, chytal v NHL, Vítkovicím pomohl k extraligovému stříbru a bronzu. Před sezónou přišel do Olomouce, aby v Moře trénoval brankáře.

Do hokejové brány se dostal náhodou. „Jednou jsem na tréninku zlomil hokejku, a když se mělo hrát, poslali mě trenéři do branky. A už jsem tam zůstal,“ usmívá se Martin Prusek.

Že byl draftován do NHL se dočetl na teletextu, do Ottawy odcházel v 26 letech. „Po třech letech měl přijít Dominik Hašek a měli jsme tam být dva, jenže přišla stávka a bylo po sezóně,“ mrzí ho.

„Když přišla nabídka, neváhal jsem.“
Martin Prusek o návratu na Hanou

Chytal i KHL, v extralize byl ale věrný Vítkovicím, jen před koncem kariéry byl chvíli v tehdy prvoligové Olomouci. Takže vlastně návrat? „Když přišla nabídka, neváhal jsem,“ přiznává bývalý brankář.

Jak se z brankáře stal trenér, kde si v zahraničí připadal nejvíc jako doma a co podle něj nejvíc chybí mladým sportovcům? Poslouchněte si v kompletním rozhovoru s Martinem Pruskem. 

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Větrník najdete i na webu Českého rozhlasu Olomouc nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio