V Olomouci hořel dům na náměstí, požár způsobil škody zhruba za 8 milionů

26. březen 2022

Škodu za přibližně osm milionů korun způsobil rozsáhlý požár v jednom z bytových domů v centru Olomouce na Blažejském náměstí. Požár vypukl v sobotu odpoledne, hasiči jej dohašovali až do neděleních brzkých ranních hodin.

Příčina vzniku se nyní vyšetřuje, vyplývá z informací Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje. Rozsáhlý požár domu na Blažejském náměstí v Olomouci likvidovalo od sobotního odpoledne vpodvečer několik jednotek hasičů.

Oheň se rozšířil z bytové části domu do střechy i do dalších pater. Nedošlo při něm k žádnému zranění. Hasiči na místo v blízkosti olomoucké tržnice a Dolního náměstí dorazili v sobotu krátce před sedmnáctou hodinou. To už z horní části domu stoupal mohutný dým, který lidé mohli sledovat i z veliké vzdálenosti.

Samotný zásah byl podle mluvčího Zdeňka Hošáka komplikovaný. „Náročnou cestou s bezpečnostními překážkami a uzamčením se vnitřním prostupem hasiči dostali k nejsložitější části, prakticky dvě podlaží byla zcela v plamenech,“ upřesnil Hošák.

Zásah hasiči ukončili po půlnoci, škodu předběžně odhadli na osm milionů korun. Na místě bude v neděli vyšetřovatel hasičů společně s policií pátrat po příčině požáru. „Není vyloučena technická závada na elektroinstalaci či nedbalost při manipulaci s otevřeným ohněm,“ dodal mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Spustit audio