V Olomouci je nedostatek ledových ploch. Radnice chce obnovit malou halu zimního stadionu

10. březen 2017

Vedení Olomouce má mimořádnou možnost řešit potíže s nedostatkem ledových ploch. Radnice totiž dostala nabídku k odkoupení pozemků a budov v těsné blízkosti zimního stadiónu. Pokud ji přijme, pak může v budoucnu obnovit takzvanou malou halu a výrazně zlepšit podmínky pro trénink hokejistů a krasobruslařů i pro bruslení veřejnosti.

V malé hale se kdysi bruslilo, pak se tam prodávala auta a jezdily motokáry, v současné době je uzavřená. Také proto mají nedostatek ledu k tréninku jak hokejisté, tak krasobruslaři. Ti dokonce trénují podle vedoucí jejich oddílu Moniky Konečné ráno od šesti hodin.

„Narážíme na ten problém, že tréninková plocha je v Olomouci jen jedna. Nemáme ji jak nahradit, potřebujeme ledovou plochu. Kdo může, tak se podřídí, kdo nemůže, tak jde do jiného kroužku,“ říká.

Takto to vypadá u malé haly olomouckého zimního stadionu

Podle náměstka primátora za ČSSD Pavla Urbáška je nabídka na odkoupení pozemků a budov vedle zimního stadiónu ve výši několika desítek miliónů korun. Spekuluje se o více než osmdesáti.

„Rozjíždí se příslušný majetkoprávní proces. První na řadě bude stanovení znaleckého ústavu. Ten by měl vypracovat posudek na všechny tyto nemovitosti.“

Jak dlouho budou jednání o celé obchodní transakci trvat, Pavel Urbášek neupřesnil: „Ten proces není úplně jednoduchý, protože nejde jen o projednání v radě města, ale je nutné to projednat i na zastupitelstvu města se vším, co k tomu patří.“

Jisté je, že existuje jeden velmi důležitý termín. V závěru července se má začít vyrábět let na zimním stadiónu.

Takto to vypadá u malé haly olomouckého zimního stadionu
autor: min
Spustit audio