V Olomouci přibudou místa v mateřských školách

8. květen 2011

U letošních zápisů neuspělo s žádostí o umístění do olomouckých mateřských škol 447 dětí. Radní hledají rychlé řešení této situace.

Už od září by se měla díky přístavbě navýšit o 15 míst kapacita školky v Rooseveltově ulici, kterou provozuje Česko-britská Mezinárodní škola. 45 míst má vzniknout v nové církevní mateřské škole Ovečka, kterou vybuduje v centru města za 2,3 milionu korun arcibiskupství.

Další školku chce postavit město s pomocí evropské dotace v budově bývalé chirurgie v městské části Řepčín. Její kapacita by měla být 58 míst. Waldorfská základní a mateřská škola chce zprovoznit novou mateřskou školu od září v Dobnerově ulici. Přijme 35 dětí.

Od začátku příštího roku mají začít fungovat nová oddělení v ulicích Bieblova a Čajkovského, poskytnou místo 52 dětem. Současně vznikají oddělení v ulici Šmeralova. S Pedagogickou a Přírodovědeckou fakultou teď město jedná o dřívějším otevření této školky.

Celkově tedy v olomouckých školkách přibude zhruba 260 míst. Třetina by měla být k dispozici do začátku září, třetina do začátku příštího roku a třetina do začátku školního roku 2012/2013.

autor: kor
Spustit audio