V Olomouci se objevil další případ otravy jedovatou lihovinou

14. listopad 2012

V olomoucké Fakultní nemocnici skončila během čtyř dnů už druhá osoba otrávená methanolem. Včera dopoledne tam záchranka přivezla starší ženu. Její stav je podle mluvčího zdravotnického zařízení Egona Havrlanta vážný.

"Přijali jsme sedmašedesátiletou ženu z Olomouce. Měla poruchy vědomí a v její krvi byla naměřena hladina methylalkoholu 1,17 promile. Momentálně je v umělém spánku, napojená na dýchací přístroj. Doktoři jí aplikovali medikament Fomepizol a zahájili kontinuální dialýzu v kombinaci s léčebnými dávkami ethanolu," uvedl Havrlant.

Případem se zabývá policie. Zjišťuje, co přesně seniorka vypila a kde jedovatý alkohol vzala. Už od soboty ve Fakultní nemocnici v Olomouci leží ve vážném stavu kvůli otravě methanolem také sedmapadesátiletý muž. Závadnou lihovinu si zřejmě pořídil ve zdejší prodejně smíšeného zboží v Nedvědově ulici. Vyšetřovatelé potvrdili, že ve zmíněném obchodě byly objeveny další neokolkované láhve s nebezpečným destilátem. Lidé, kteří si tam takový alkohol koupili, ho nemají pít a měli by zavolat na tísňovou linku 158.

autor: sra
Spustit audio