V ostravském Světě miniatur procestujete celý svět za pár minut

29. prosinec 2014
Česko – země neznámá

Vidět za jedno odpoledne sedm divů světa? K tomu postát u Eiffelovky, projít Braniborskou bránou a ještě se nechat vyfotografovat u šikmé věže v Pise? Že se to vše nedá stihnout? Stačí zavítat do Světa miniatur v Ostravě.

Představuje celkem 34 modelů naaranžovaných v areálu parku jen pár metrů od centra města. Všechny jsou věrnou kopií významných a obdivovaných světových staveb. Samozřejmě zmenšených – postavených v měřítku 1:25.

Nejvyšší ze všech je Eiffelova věž, která oproti té skutečné pařížské se třemi sty metry výšky, měří v Ostravě i tak úctyhodných dvanáct metrů. Z dalších pamětihodností evropských metropolí tu hezky zblízka můžete vidět například londýnský Big Ben, Stockholmskou radnici nebo také pražskou Staroměstskou radnici.

Procházku ostravským Světem miniatur, který se rozkládá na ploše zhruba jednoho a půl hektaru, zpestřují i funkční miniatury vláčků, které projíždějí areálem, stejně jako modely plujících lodí nebo letiště.

Artemidin chrám vpravo

Mezi další zajímavosti pak určitě patří sedm divů světa, které tady najdete jako na dlani – kromě egyptských pyramid i Rhódský kolos nebo Semiramidiny visuté zahrady.

Svět miniatur v Ostravě s architektonickými zajímavostmi pod širým nebem doplňuje také přilehlá galerie uvnitř. Ta v současné době nabízí výstavu modelů historických lodí a výstavu modelů evropských hradů a zámků.

autor: čan
Spustit audio