V Přerově stojí nová tenisová hala. Naděje českého tenisu v ní začnou trénovat v prosinci

11. listopad 2018

Centrální kurty v Přerově překryla konstrukce nové tenisové haly. Trénovat v ní budou naděje českého tenisu. Dosud využívají pronajatou halu. Hráčům ale nevyhovuje, nemá prý správný povrch a její kapacita není dostatečná. Přerovský tenisový klubu se proto rozhodl postavit si vlastní zastřešené tréninkové středisko. Jeho provoz zahájí už za pár týdnů.

Martin Kašpar, trenér tenisových žáčků nahazuje míčky svým svěřencův v pronajaté hale přerovského Spartaku. Na novou, vlastní halu tenisového klubu už netrpělivě čeká. „My jako klub potřebujeme více prostoru hlavně v odpoledních hodinách, kdy nás tady tlačí ostatní sporty. Po páté hodině tady začíná florbal, házená, potřebujeme více prostoru,“ komentuje trenér.

Hala teď už stojí v místě bývalých centrálních tenisových kurtů. Místo tenistů tady ale stále ještě pracují dělníci. U vchodu klečí pan Antonín. „Tady spravujeme práh, budeme to zalévat izolační hmotou. Jsou to už takové dokončovací práce,“ říká.

Speciální povrch v hale položí příští týden. „My jsme počítali, že by se to mohlo zvládnout už 1. listopadu, ale podlaha, ta nivelačka, nám zrála trochu déle, než jsme očekávali vzhledem k vlhkosti, takže místo 40 dnů zrála asi 50 dnů, a tím došlo ke zdržení,“ vysvětluje manažerka tenisového klubu Daniela Huťková.

Hala je konstruovaná na celkem tři tenisové kurty, to by prý mělo potřebám klubu stačit. „Od 1. prosince spouštíme zkušební provoz pro naši mládež, která tady naplno začne trénovat,“ upřesňuje manažerka.

Výstavba haly přijde na 43 milionů korun. Klubu s jejím financováním pomohl stát i kraj. Tím tady ale investice nekončí. „Přístavba bude složená z posilovny, z nějaké regenerace, samozřejmě šatny, sprchy, toalety. Bude tam klubovna pro hráče. My už jsme připraveni, finišujeme stavební povolení. Náklady odhadujeme úplně stejně jako na tuto stavbu, tedy 43 milionů,“ dodává Lenka Huťková.

autor: kra
Spustit audio