V Přerově začne v lednu rekonstrukce administrativní budovy Emos. Smlouva se zhotovitelem je podepsaná

24. listopad 2023 20:38

Plánovaná rekonstrukce administrativní budovy Emos na náměstí T. G. Masaryka v centru Přerova začne příští rok v lednu. V pátek to podpisem smlouvy stvrdili zástupci radnice a zhotovitele zakázky, stavební firmy VCES.

Pětipodlažní budova je vůbec největším objektem v centru, postavená byla na konci 60. let minulého století a sídlil v ní třeba Okresní stavební podnik. Po sametové revoluci v ní fungovalo několik soukromých společností, z toho jedna už podle zažitého názvu obchodovala s elektronikou a v přízemí byla i velká podniková prodejna.

V posledních letech zde sídlila i část magistrátu. Teď je celý objekt prázdný a čeká na rekonstrukci. Hodnota vysoutěžené zakázky je 359 milionů korun.

Primátor Přerova Petr Vrána při podpisu smlouvy se zhotovitelem rekontrukce

V opravené budově pak bude sídlit asi třetina magistrátu, mj. agenda občanských a řidičských průkazů nebo pasů. Objekt bude přístupný veřejnosti, a tak jeho součástí bude i kavárna s výhledem na město.

Úředníci by se do nového sídla magistrátu měli přestěhovat do tří let, termín pro ukončení prací je stanovený na rok 2026.

Kompletní reportáž Lenky Kratochvílové si poslechněte ve výše přiloženém audiu.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio