V Prostějově letos budou znovu uzavírky. Opravovat se bude v ulicích Vrahovická a Wolkerova

Stejně jako loni se i letos řidiči budou muset v Prostějově obrnit trpělivostí. Na dělníky narazí například ve Vrahovické ulici nebo na takzvané Hanácké estakádě na dálnici D46. 

Vrahovická ulici v Prostějově se řidičům po několikaměsíčních opravách kompletně otevřela teprve 20. prosince. Vydechnout si ale stihnou pouze v zimních měsících, rekonstrukce totiž bude pokračovat i letos dalším úsekem. 

„Otázka dopravy je strašně ožehavá a pro naše město v roce 2021 byla velice skličující,“ říká primátor Prostějova František Jura Zvolený za ANO s tím, že situace v tomto roce se z hlediska uzavírek nezlepší. 

„Bude se dokončovat další část Vrahovická ulice až k pomníku padlých. Taky se bude opravovat silnice na ulici Wolkerova, což bude velmi složitá situaci,“ vysvětluje s tím, že opravu Vrahovické a Wolkerovy ulice investor – tedy Olomoucký kraj – vysoutěžil jako jednu stavbu. Dokončit rekonstrukci musí do poloviny roku 2023, aby splnil podmínky dotací.

„V určitém čase bude Vrahovická i Wolkerova zavřena. Děláme ale všechny kroky, aby při přeložkách sítě na Wolkerové byla tato silnice otevřena jednosměrně, a až potom na tři měsíce během prázdnin se zavře v obou směrech a bude se dělat nový povrch. Nejsme to schopni zvládnout jinak,“ popisuje primátor.

To ale není vše, v Prostějově stejně jako loni plánuje další práce i Ředitelství silnic a dálnic. Silničáři se pustí do oprav takzvané hanácké estakády. „Jedná se o 900 metrů dlouhý objekt, který byl vystavěn v 80 letech, a který dosud neprošel významnou opravou. Dále bude pokračovat modernizace exitu Prostějov-střed na dálnici D46, kde bude modernizována druhá polovina této nevyhovující a nebezpečné dálniční křižovatky,“ uvedl Martin Smolka, šéf olomouckého Ředitelství silnic a dálnic s tím, že řidiči musí počítat s dopravním omezením na dálnici.

autor: tas
Spustit audio