V Prostějově začíná další etapa oprav frekventované Vrahovické ulice. Kudy vedou objížďky?

14. únor 2022

Další etapou oprav Vrahovické ulice v pondělí v Prostějově začíná série letošních investic do zlepšení stavu silnic. Ty budou dopravu ve městě komplikovat až do podzimu. 

„Ulice Vrahovická se uzavírá od křižovatky s ulicí Janáčkova a bude uzavřena až po křižovatku s ulicí Padlých hrdinů,“ popisuje Jiří Rozehnal, náměstek prostějovského primátora za ANO, jak se uzavírka Vrahovické ulice dotkne dopravy ve městě. „Objízdná trasa, která se týká osobních automobilů, bude po ulicích Janáčkova a Svatoplukova, tranzity a nákladní vozidla výhradně po ulicích Průmyslová a Dolní,“ doplňuje Rozehnal.

Podle Evy Knajblové, mluvčí Olomouckého kraje, který je investorem oprav, bude celková rekonstrukce Vrahovické ulice stát 77 milionů korun. „Rekonstruovaný úsek navazuje na část realizovanou v roce 2021 a jedná se o celkovou délku zhruba 550 metrů,“ uvádí Knajblová.

„Ulice Vrahovická se uzavírá od křižovatky s ulicí Janáčkova a bude uzavřena až po křižovatku s ulicí Padlých hrdinů.“
Jiří Rozehnal, náměstek prostějovského primátora za ANO

Hned v dubnu navíc stavební práce uzavřou jeden pruh další důležité prostějovské spojky, a to Wolkerovy ulice. Dělníci tam musí vyřešit přeložky sítí, aby na začátku července mohli ulici začít také kompletně opravovat. Tato uzavírka potrvá až do poloviny října.

Podle Rozehnala se navíc situace v dubnu zkomplikuje ještě víc. „Musím upozornit všechny, že se v tomto roce potkáme s uzavírkou ze strany Ředitelství silnic a dálnic. Půjde o dálnici D46, vloni byl uzavřen pruh směr Olomouc, Brno, tento rok to bude od počátku dubna naopak,“ dodává Rozehnal.

autor: tas
Spustit audio