V Prostějově začnou další opravy hřbitova

28. květen 2011

Město Prostějov se letos pustí do dalších úprav na městském hřbitově. Jako první přijdou na řadu nevyhovující sociální zařízení a střecha na jednom z objektů. Náklady dosáhnou 2,4 milionu korun.

Radnice si nechala zmapovat stav hřbitova a tamních budov. Z posudku vyplynulo, že na úpravy bude třeba zhruba 9 milionů korun. Ve fondu hřbitovů má město 2,4 milionu korun, které letos věnuje především na opravy sociálních zařízení. Ty pocházejí někdy ze 60. let a jsou naprosto nevyhovující. Obnova sociálních zařízení pro veřejnost přijde na 1,8 milionu korun. Zbývající částku radnice věnuje na opravu střechy domku hrobníků, kam zatéká.

Na hřbitově je potřebná také rekonstrukce smuteční obřadní síně. Nejdřív se musí připravit projektová dokumentace, realizace by měla začít příští rok.

Městský hřbitov vznikl v Prostějově kolem roku 1900. Zhruba před třemi lety tam město obnovilo hlavní alej a částečně upravilo i komunikace. Na hřbitově se mimo jiné nacházejí hroby literátů Jiřího Wolkera a Edvarda Valenty.

autor: kor
Spustit audio