V Prostějově zahájili stavbu lávky pro pěší a cyklisty podél říčky Hloučely pod frekventovanou silnicí na Olomoucké ulici. Stavba za čtyři miliony zajistí bezpečný přechod

14. březen 2019

Pod mostem v Olomoucké ulici v Prostějově pracují bagry. Začala stavba podchodu pod rušnou dopravní tepnou, která do města denně přivádí tisíce aut z dálnice. Město chce tímto způsobem zajistit bezpečný průchod chodců a cyklistů z nedalekého biokoridoru Hloučela, kam míří Prostějované za rekreací. Doteď museli přebíhat mezi auty, když se chtěli dostat na druhou stranu silnice.

Stavba lávky pro pěší a cyklisty přes říčku Hloučelu v Prostějově

„Přejít nebo přejet na kole cestu napříč směrem k říčce Hloučele je téměř nemožné, z toho důvodu jsme k této stavbě přištoupili,“ vysvětluje náměstek prostějovského primátora Jiří Rozehnal z hnutí ANO. Radnice i obyvatelé města mluví o stavbě jako o lávce, jde ale vlastně o stezku vybudovanou pod stávajícím mostem přes říčku Hloučelu.

Stavba lávky pro pěší a cyklisty přes říčku Hloučelu v Prostějově

„Předpokládám, že za tři až čtyři měsíce bude hotovo. Akce bude stát přibližně čtyři miliony korun. Určitě intenzivně přispěje k bezpečnosti cyklistů a chodců,“ dodává Rozehnal s tím, že nový průchod spojí biokoridor Hloučela s cestou, která pokračuje dál směrem na místní část města-Vrahovice.

autor: tas
Spustit audio