V Rapotíně na Šumpersku vyrostl na místě motokrosové dráhy golfový areál. Postarali se o to místní nadšenci

6. červenec 2022 09:35

Nové sportoviště mají k dispozici příznivci golfu v Olomouckém kraji. Najdou ho v Rapotíně na Šumpersku, v lokalitě bývalé motokrosové dráhy. Součástí golfového areálu, který postavili tamní nadšenci, je cvičná plocha, odpaliště a klubovna.

Nový golfový areál v Rapotíně na Šumpersku

Trenér a předseda rapotínského golfového spolku Martin Huf učí na novém odpališti základy golfu i ty úplně nejmenší. Během natáčení reportáže vede jednu z prvních lekcí dětského kroužku. „Kluky to baví, tak jsem ráda, že si to užijí,“ usmívá se maminka dvou účastníků kroužku paní Lucie ze sousedního Šumperka.

Martin Huf doufá, že díky novému areálu se povede ke golfu přitáhnout nejen děti z okolí, ale všechny věkové kategorie včetně seniorů. „Zájemců začíná přibývat, což je teď náš hlavní cíl. Máme připravené začátečnické víkendové kurzy a většinou se setkáváme s tím, že ti lidé nás potom navštěvují pravidelně,“ říká Huf.

Jedna z největších cvičných ploch v zemi

K dispozici přitom mají podle Hufa jednu z největších cvičných ploch v republice. „Jeden green je velký přibližně 1400 metrů čtverečních, pak se zde nachází velký putting green, který jsme pro letošek rozdělili, protože ještě nám dorůstá další část, což je chipping green. Dále travnaté odpaliště pro přibližně 20 hráčů a zastřešené odpaliště pro devět hráčů,“ popisuje Huf možnosti areálu.

Nový golfový areál v Rapotíně na Šumpersku

Vybudování nového golfového odpaliště trvalo spolku několik let. Podle Martina Hufa se povedlo díky dotaci z Národní sportovní agentury i spolupráci s obcí Rapotín, velký kus práce ale odvedli i dobrovolníci. Do budoucna spolek chystá rozšíření areálu o golfové hřiště.

Spustit audio