V šumperském kině Oko začala rekonstrukce. Kromě zateplení a opravené střechy přibude i nový malý promítací sál

19. červenec 2023 10:34

Kino Oko v Šumperku, které patří k nejnavštěvovanějším jednosálovým biografům v Česku, rozšíří svůj program. Umožní mu to malý kinosál, který dělníci postaví v prvním patře budovy v rámci její rekonstrukce. Práce na opravách už začaly.

Ve staveniště se proměnilo první patro budovy šumperského kina. Doposud do něj diváci neměli přístup, to se ale po rekonstrukci změní. „V místě, které bylo divákům doposud skryto, byl byt o ploše asi 120 metrů čtverečních, kde budeme budovat nový malý sál. Bude mít kapacitu 41 diváků. Dvě místa budou pro vozíčkáře,“ říká ředitel šumperského kina Kamil Navrátil.

Nový malý sál bude mít kapacitu 41 diváků. Dvě místa budou pro vozíčkáře.
Kamil Navrátil, ředitel šumperského kina

Malý sál podle Navrátila nabídne promítání pro filmové fajnšmekry, ale nejen pro ně. „Programově bychom se rádi věnovali hodně artovým filmům. Zároveň chceme rozšířit nabídku promítání pro seniory, pro děti a rozhodně budeme opakovat tituly, které jsou úspěšné, ale už se nám programově nevešly do velkého sálu,“ dodává Navrátil.

Kromě vestavby nového sálu ale rekonstrukce zahrnuje taky opravu střechy kina a zateplení celé budovy. Městský rozpočet vyjde celkem na 17 milionů korun. „Do investice jsme se pustili kvůli tomu, že tím umožníme širší programový záběr kina a zároveň nedojde k nárůstu provozních nákladů na personál, protože stávající zázemí je schopno obsloužit dva sály zároveň,“ uvádí místostarosta Karel Hošek z uskupení Šumperáci.

Rekonstrukce Kina Oko by měla být hotová koncem května příštího roku. Do té doby je kvůli stavebnímu ruchu mírně omezený jeho provoz. Místo třikrát teď promítá jen dvakrát denně.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio