V Tovačově na Přerovsku byl zavražděn 56letý muž, policie zadržela jeho syna

23. březen 2023 14:28

V Tovačově na Přerovsku byl v noci na čtvrtek zavražděn šestapadesátiletý muž. Kriminalisté v této souvislosti zadrželi jeho třicetiletého syna, jako motiv činu uvedli pravděpodobně rodinné spory. Případ kriminalisté vyšetřují jako vraždu, dosud nebyl nikdo obviněn, řekl ve čtvrtek ČTK krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

Muž byl zavražděn v bytě jednoho z tamních domů. „Motivem činu byly patrně rodinné spory. Zadržený muž nebyl pod vlivem alkoholu. Zda jednal pod vlivem drog, zjistíme z výsledků rozboru krve,“ uvedl policejní mluvčí.

V Olomouckém kraji jde o první vraždu v letošním roce, loni se v regionu stalo 13 vražd, z toho pět ve stadiu pokusu a jedna ve stadiu přípravy. Jedna z vražd měla tři oběti, šlo o případ v Kostelci na Hané na Prostějovsku, obžalovaný muž se za ni již zodpovídá před soudem. Ve čtyřech případech šlo o vraždy mezi členy rodiny. Ve zbylých skutcích pak šlo o osoby, které se vzájemně znaly, nebyly však v příbuzenském vztahu, řekl ČTK již dříve policejní mluvčí.

Za trestný čin vraždy hrozí pachateli deset až 18 let, v případě, že by šlo o vraždu s rozmyslem, je sazba vyšší, a to v rozpětí 12 až 20 let. Sazba 15 až 20 let nebo výjimečný trest pak hrozí pachateli, který tento čin spáchá zvlášť surovým nebo trýznivým způsobem nebo v úmyslu získat majetkový prospěch.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Zdroj: ČTK

Spustit audio