V životě musíte držet systém a řád, říká lékařka Alena Polcrová

Když držíte systém a řád, dokážete překonávat těžkosti. Je důležité být pozitivní a vždy věřit, že to negativní přejde, že i to zlé vás může posunout dopředu. To je životní zkušenost doc. MUDr. Aleny Polcrové, otorinolaryngoložky, jedné z nejdéle ordinujících ORL specialistů, navíc se zaměřením na alergologii, u nás.

Rodačka z Loučan na Olomoucku považuje medicínu za svůj život. Prožila šťastná léta na ORL klinice Fakultní nemocnice v Olomouci, na Lékařské fakultě UP Olomouc, kde přednášela studentům, jako životní výzvu vzala před lety také přechod do soukromého sektoru ve Šternberku a také na této pozici říká, že má v životě štěstí. Nedávno oslavila životní jubileum, osmdesát let a o svém věku se hovořit nebojí. Díky své obdivuhodné životní energii a stále mladistvému vzezření totiž může klidně rozdávat rady na téma: zdraví a elán do vysokého věku a jak na to.

A jak na to? Docentka Alena Polcrová říká: „Musíte být na sebe přísní a držet v životě systém a řád. Netrápit se tím, co nemůžete změnit. Věřte vždy v to dobré a to také vyhledávejte a rozvíjejte ve svém životě. Věřte, že i v dnešní době platí, že člověk má být k druhým slušný a hodný. Žijeme v době omezení kontaktů, ale vy se snažte zaměřit na to, co lze, co pro sebe můžete udělat sami. A nezapomeňte si neustále připomínat, za co všechno můžete být ve svém životě vděčni.“

Lékařka, doc. MUDr. Alena Polcrová prozradila mnohem víc ve Větrníku Českého rozhlasu Olomouc.

autor: zos
Spustit audio