Václav Souček: Pozitivní emoce

Pravidelná dávka pozitivních emocí umí divy. V tom ohledu je nenahraditelným zdrojem divadlo - a sláva všem předplatitelům, kteří si pravidelnou dávku emocí mohou dopřávat. Povedený kus umí zaujmout a ztišit i rozjívené puberťáky, nepovedený bohužel negativní emoce odsuzují k nezdaru. 

Od toho úvaha, že pokud se divadlu vede, sdílí lidé od divadla pocit nádherné služby prospěšné věci; pokud se divadlu nevede, tíží je marnost ponižující posluhy.

Že se to má se státní službou podobně, na to se názory liší. Proti výměně person v čele ministerstva spravedlnosti byly vidět v televizi protesty. Tentokrát scházely píšťalky, řehtačky, jakož i žluté a červené karty, ale papundeklových hesel bylo dost.

03077275.jpeg

Zkuste si vyhledat výčet osob, odpovědných za tento resort, od roku 1989, a nevyjdete z údivu. Co politická garnitura, to změna, jednou dokonce nevídané ministerské „pardon“ pro nemravné katarské princátko.

Což o to, divadlu je hej, je to jen divadlo - ale řídit ministerstvo spravedlnosti znamená sloužit spravedlnosti, nikoliv vládnoucí garnituře.

Protestující, jakož i neprotestující veřejnosti nezbývá, než aby (coby pravidelní předplatitelé) neúnavně doufali v pravidelné dávky pozitivních emocí.

autoři: Václav Souček , baj
Spustit audio

Související

  • Václav Souček: Špatné a dobré zprávy

    Poslové špatných zpráv prý bývali kdysi popravováni. Z takového obyčeje sešlo, dnes se bez špatných zpráv média neobejdou. Zato prezentace dobré zprávy bývá složitá.

  • Václav Souček: Na horší časy

    Něco na poli, něco v bance, něco ve slamníku, říkávalo se prý za časů našich babiček. Nebyl to panický strach, nýbrž zkušenost z doby obsazení Hitlerem.

  • Václav Souček: Hájení

    Kdo všechno, a kdy hájil naše zájmy? Bývávalo, že strana, vláda, a z titulů televizních seriálů Žena za pultem, Muž na radnici, Okres na severu a Nemocnice na kraji města.