Ve Fakultní nemocnici Olomouc bude od středy platí zákaz návštěv na lůžkových odděleních

5. říjen 2022 09:34

Ve Fakultní nemocnici Olomouc platí od středy kvůli rostoucímu počtu nákaz novým koronavirem platit plošný zákaz návštěv u pacientů na lůžkových odděleních.

Na odděleních, kde byla u hospitalizovaných pacientů potvrzena nákaza koronavirem, bude muset personál nosit respirátory. ČTK to v úterý sdělil mluvčí FN Olomouc Adam Fritscher.
Zákaz návštěv na lůžkových odděleních bude mít několik výjimek.

„V individuálních případech zřetele hodných je návštěva povolena se souhlasem ošetřujícího lékaře. Zákaz návštěv se netýká přítomnosti otce u porodu a není omezena hospitalizace doprovázející osoby u dětí hospitalizovaných na dětské klinice. Navštěvující osoba v každém případě nesmí vykazovat známky infekčního onemocnění a po dobu návštěvy je povinna používat respirátor,“ uvedl Fritscher.

V posledních týdnech počet nových nákaz v kraji opět pozvolna roste. Před dvěma týdny se denní přírůstky pohybovaly pod hranicí 200 případů a minulý týden ji dvakrát překročily. V pondělí pak bylo v kraji evidováno 254 nových nákaz koronavirem. V Olomouckém kraji se novým typem koronaviru od března 2020 nakazilo 238 929 lidí, z nemoci se vyléčilo 235 330 osob a v souvislosti s nákazou zemřelo 2491 osob.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Zdroj: ČTK

Spustit audio