Ve Šternberku je u konce stavba městského aquacentra. Projekt ale provází spor s Národní sportovní agenturou

11. listopad 2022 13:51

Stavba nového krytého bazénu ve Šternberku je hotová. Práce dělníkům trvaly zhruba rok a půl a vyžádaly si 200 milionů korun. První návštěvníci si městské aquacentrum budou moct vyzkoušet za několik týdnů.

„Toto je zážitková hala s dětským výcvikovým bazénem, dětským brouzdalištěm a zážitkovým bazénem, který dokáže nabídnout jak relaxaci, tak adrenalin v divoké řece,“ ukazuje prostory nového aquacentra ředitelka městské společnosti Šternberská sportovní Vlasta Šreková.

Hned vedle části s vodními atrakcemi a 90metrovým tobogánem je pak hala s plaveckým bazénem. „To už je klasická plavecká hala s 25metrovým bazénem o šesti dráhách, kde budou klasické tréninky plaveckého šternberského oddílu, a doufáme, že i další,“ dodává Šreková.

Vedení města počítalo s dotací, nakonec ji nedostane

Těm, kteří upřednostňují spíše relaxaci, pak v novém aquacentrum poslouží wellness se saunou a parní komorou. Kvůli dokončovacím pracím ale budou moct první návštěvníci areál vyzkoušet nejdříve začátkem prosince.

Nové aquacentrum vyšlo na 200 milionů korun. Město investici platí samo. Původně přitom počítalo s dotací 90 milionů korun od Národní sportovní agentury. Tu ale nakonec nedostalo a vedení města se chce podle místostarosty Jiřího Krause bránit soudní cestou a na Národní sportovní agenturu podalo žalobu.

Proč? Poslechněte si kompletní reportáž Jany Beránkové z nového šternberského aquacentra.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio