Ve Šternberku se pustili do stavby nového domova pro seniory. Takhle bude vypadat

26. duben 2023 09:24

Ve šternberské ulici Oblouková začala stavba domova pro seniory za víc než 170 milionů korun. Hotový by měl být ke konci příštího roku a novou adresu v něm najde padesát penzistů.

Pro investici se vedení radnice rozhodlo kvůli nedostatečné kapacitě sociálních služeb ve městě. Sedmnáct míst v dosavadním domově seniorů poptávce zdaleka nestačí.

Nový domov pro seniory by měl do roka a půl stát v městské zahradě, která dosud nebyla využita. Dům pro seniory je navíc navržený tak, aby se k němu v případě potřeby dalo v budoucnu přistavět další patro. Lokalita u mateřské školy by mohla umožnit propojení generací.

Než začne domov pro seniory fungovat, čeká vedení šternberských sociálních služeb hledání personálu. Půjde o obsazení 35 nových pracovních míst od sociálních pracovnic přes uklízečky, údržbáře nebo pracovníky prádelny.

Více přímo na místě zjišťovala od šternberského starosty Stanislava Orsága redaktorka Barbora Weinekötter, poslechněte si v přiloženém audiu výše.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio