Ve středu 30. července 2014 slavíme vánoce!

30. červenec 2014

Jak to chápat? Prostě si hrajeme uprostřed léta. Čas letí jako bláznivý, jak zpívá v jedné písni Karel Gott. Vánoce tu byly vlastně před chvílí a než se nadějeme, budou tady zase. Ve středu nás čeká taková malá zkouška na Štědrý den.

Nebudeme tu sice mít vánoční stromeček ani kapra, ale s našimi zpravodaji se v reportážích zeptáme na to, jak se rybáři připravují na letošní svátky. Jestli se daří v tomto parném létě stromečkům, které pro nejkrásnější dny v roce pěstují lesníci, jestli je výroba vánočních ozdob v plném proudu. V anketě se vás také zeptáme, jestli patříte mezi ty, kteří už v průběhu roku nakupují dárky anebo jestli to necháváte na poslední chvíli.

A nejen to. Od rána do večera si ve vysílání budeme tu a tam pouštět největší české i zahraniční vánoční hity a pokud posluchači při zazvonění zvonečku ihned zavolají do živého vysílání, okamžitě dostanou pěkný dárek. Tentokrát může zavolat každý, bez ohledu na to, zda-li soutěžil včera nebo před týdnem. Vyhrát v našich "letních vánocích" se může však jen jednou.

Vánoce přeci mohou být krásné i bez sněhu!

autor: pku
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.