Ve Vernířovicích natáčel Radim Novák svůj film Kančí les, premiéra bude na podzim

Příběh svého filmového debutu Kančí les umístil Radim Novák do krajiny, kterou má rád. Od 80. let jezdí do Vernířovic na chalupu a je přesvědčený, že s místními splynul. „Ten kraj má v sobě zvláštní tajemno, neopakovatelnou atmosféru a úžasnou přírodu navrch.“

Kamarády z obce Radim Novák samozřejmě využil, takže je v Kančím lese uvidíte vedle herců Národního divadla Brno Michala Bumbálka, Pavla Doucka a Barbory Goldmannové.

Kančí les má motto spravedlnost je bába slepá. Stěžejním tématem příběhu je pomsta. A zamyšlení nad tím, jestli má člověk právo použít známé oko za oko, zub za zub.

Radim Novák miluje film od dětství a vždycky chtěl do této branže proniknout. Na scenáristiku a dramaturgii se hlásil na FAMU i JAMU. Z různých důvodů to nevyšlo, a tak nakonec vystudoval Dramatické studio při Severomoravském divadle v Šumperku. Je členem Divadelního spolku Frída Martina Trnavského, znáte ho z filmů Vratné láhve, Bobule nebo Tchýně a uzený a ze seriálů Krejzovi, Dáma a Král nebo Četníci z Luhačovic.

autor: voj
Spustit audio