Ve Zlíně a Kroměříži začnou fungovat další odběrová místa

23. říjen 2020 10:49

U polikliniky ve Zlíně vznikne další odběrové místo pro lidi s podezřením na nákazu koronavirem. Další nové stanoviště začne od pondělí fungovat v Kroměříži na Výstavišti.

Odběrové místo bude provozovat společnost Vaše laboratoře, která má již místo i na poliklinice v sousedních Otrokovicích. Nové odběrové místo ve Zlíně začne fungovat v pondělí, zatím v dopoledních hodinách. "Pokud se nám podaří rozšířit odběrový tým, mohlo by místo fungovat déle," uvedl jednatel společnosti Jaroslav Loucký.  

Na místo nebude možné přijet přímo autem, jak je tomu ve stanech v areálu zlínské nemocnice. Lidé budu moci zaparkovat na parkovišti v Březnické ulici pod točnou městské hromadné dopravy. Odtud je to blízko k poliklinice. Město podle primátora Jiřího Korce (ANO) řeší možnost parkování zdarma na parkovišti.

Odběrové místo bude určeno pro lidi, které poslali praktičtí lékaři či hygienici, i pro samoplátce. Podle Louckého by ale spíše mělo být pro indikované pacienty, samoplátci budou směřování hlavně do Otrokovic.

Fungovat bude rezervační systém, který by se měl spustit o víkendu.

Nové odběrové místo v Kroměříži

Fronty se tvoří také u odběrového místa v Kroměřížské nemocnici, ve městě proto od pondělí začne fungovat nové místo v areálu Výstaviště. Půjde to takzvaný drive-in, kdy jsou vzorky odebírány přes okénko auta. Informaci potvrdil i ředitel nemocnice v Kroměříži Petr Liškář.

Čtěte také

My jsme pro vás připravili seznam odběrových míst ve Zlínském kraji, který pravidelně aktualizujeme. Najdete zde i informace o nových odběrových místech.

autoři: Lukáš Veselý , Růžena Vorlová
Spustit audio

Související