Věděli jste, že i vinná réva může být ve stresu? Škodí jí extrémní výkyvy počasí, hůře snáší také dlouhotrvající tropické teploty
26. červenec 2019
Loni touto dobou vinaři na jihu Moravy sklízeli první rané odrůdy hroznů pro výrobu burčáku. Letos si na něj ale budeme muset pár týdnů počkat.
Burčák v prodeji od 1. srpna tak, jak to povoluje zákon, letos nebude. Hrozny dozrávají pomaleji než v minulém roce. Vinné révě škodí i extrémně teplé počasí, přesto, že má kořeny hluboko a suchu vzdoruje velmi dobře. Částečně zkvašený mošt z tuzemských hroznů tak zájemci ochutnají pravděpodobně až za tři nebo čtyři týdny.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Paříž prý kvůli olympiádě odváží z centra migranty a bezdomovce. ‚Je to dobrovolné,‘ brání se úřady
-
Jak se chovat ve vedrech? ‚Hodně pít, nepřejídat se a zůstat ve stínu,‘ radí lékař
-
Válečná reportérka: Znásilnění je efektivní a ‚levnou' zbraní. I proto je tak těžké proti němu bojovat
-
‚18 měsíců nebo déle.‘ Vláda schválila návrh na evidenci ubytovaných, ochránce soukromí oslyšela