Vojenská auta ničí silnici ve Štěpánově, zástupci obce jednali o opravách s ministrem obrany

19. duben 2019

Vojenskou základnu, ale taky obecní úřad navštívil ve čtvrtek ve Štěpánově na Olomoucku Lubomír Metnar, ministr obrany za ANO. Tamní samospráva si s ním dala schůzku kvůli silnici vedoucí k vojenské základně. Respektive kvůli jejímu stavu, který podle vedení obce zhoršují těžká armádní auta. Po resortu Štěpánovští chtějí, aby se na opravě cesty finančně podílel. Reakci Metnara jsme zjišťovali na místě.

„Nádražní ulice zažila neskutečný boom, díky provozu vojenských nákladních vozidel. Ulice na to není stavěná, únosnost komunikace je maximálně do třech tun, najíždí sem vozidla o hmotnosti třicet a více tun,“ připomíná obyvatel Nádražní ulice Pavel Novotný problém, který se táhne už několik let. Teď ale vedení Ministerstva obrany přislíbilo řešení situace. Štěpánov navštívil šéf resortu Lubomír Metnar za ANO.

„Je to dlouhodobě řešený problém. Dnes jsme se po letech k tomuto problému vrátili a věřím, že nalezneme řešení, jak se podílet na opravě této ulice,“ říká Metnar. Před několika lety resort obci přislíbil náhradu způsobené škody. K tomu ale nikdy nedošlo. Vedení Štěpánova přesto dál trvalo na řešení problému.

Starosta obce Jiří Šindler z ANO je s výsledkem jednání spokojený. „Vypadá to výborně. Další jednání by mělo proběhnout s paní náměstkyní, která přislíbila, že nám v horizontu tří týdnů připraví základní podklady pro dohodu. Jsme pozváni do Prahy, abychom participovali na této dohodě,“ říká starosta. O tom, jakou měrou se bude na opravě komunikace podílet obec nebo Ministerstvo obrany se podle něj zatím nejednalo.

autor: bas
Spustit audio