Vyšší ceny energií tíží i provozovatele lyžařských areálů v Jeseníkách. Zdraží skipasy, ale ne drasticky

19. září 2022 07:56

Zvýšení cen energií se promítne i do ceníků lyžařských areálů v Jeseníkách. Potvrdili to už někteří tamní provozovatelé vleků. Současně ale dodávají, že zdražení skipasů nemůže být dramatické, aby nepřišli o lyžaře.

„Přípravy probíhají v plném proudu. Sezona bude velice nejistá, bude důležité přežít. Co se týče energie, tak máme fixace je do konce letošního roku, takže budeme se snažit zasněžit listopad, prosinec. Po Novém roce už určitě vlastně živá nebudeme,“ říká Tomáš Kareš majitel Ski areálu v Loučné nad Desnou.

U skipasů počítá s mírným zdražením. „Zdražení bude, ale ještě nejsme schopni říct jaké. Sami totiž nevíme, za kolik ta elektrická energie bude,“ dodává.

„Musíme najít kompromis mezi navýšením ceny a cenou skipasu.“ 
Šéf areálu na Červenohorském sedle Martin Dubský

Se zdražením cen na sjezdovkách počítá i šéf areálu na Červenohorském sedle Martina Dubského. „Musíme najít kompromis mezi navýšením ceny a cenou skipasu. Určitě to nebude zdražení v řádu stovek, ale opravdu to budou jenom jednotky procent,“ uvádí Dubský.

Finančně nejnáročnější na sjezdovkách je podle vlekařů právě výroba umělého sněhu. Všichni s ní chtějí začít v listopadu.

Spustit audio