Výtvarnice a učitelka hudby Stanislava Matulová z Liberce vydala s Českým rozhlasem klavírní školu pro nejmenší

Český rozhlas vydal v pedagogické edici svého nakladatelství novou klavírní školu s názvem Moje úplně první písničky. Autorkou je liberecká výtvarnice, ale také hudební pedagožka Stanislava Matulová, která ji pokřtila v rámci své výstavy ve vestibulu libereckého krajského úřadu.

Klavírní škola je podle autorky určena hlavně malým dětem, které se chtějí učit na piano. Zájem o ní ale mají i učitelky z mateřských škol nebo studentky středních pedagogických škol. Stanislava Matulová není jen autorkou samotné klavírní školy, ale také doprovodných ilustrací. Klavírní školu vydalo Vydavatelství a nakladatelství Českého rozhlasu v edici pro základní umělecké školy.

Výtvarnice a učitelka Stanislava Matulová z Liberce vystavuje své dílo ve vestibulu krajského úřadu

„Edice ZUŠ je jedna ze základních, kde vydáváme pedagogické hudebniny pro všechny možné nástroje. Máme třeba i učebnici pro ukulele, pro dechové nástroje a další. Hodně také vydáváme skladby, které vznikají pro rozhlasový orchestr. Ty vydáváme jednak k prodeji, anebo je nabízíme v půjčovně hudebních materiálů pro orchestry z celé republiky,“ přiblížil činnost rozhlasového vydavatelství vedoucí jeho podpory Robert Škarda.

Klavírní škola Stanislavy Matulové je součástí výstavy jejího celoživotního díla, které zahrnuje grafiky, akvarely a další tvorbu. K vidění je ve vestibulu krajského úřadu v Liberci do 30. září.

autoři: Jana Švecová , reČRoL
Spustit audio

Související