Vyzkoušejte spojení pohybu a dobrého jídla s Českým rozhlasem Olomouc

11. květen 2016

Na sobotu 14. května jsme pro vás od 10 - 16 hodin opět připravili jedinečný zážitek. Vyzkoušejte si různé sporty ve Smetanových sadech v Olomouci a můžete to spojit s kulinářským zážitkem na Garden Food Festivalu. Zasportujte si a dostanete zdarma vstupenku na festival.

Spojení pohybu a dobrého jídla a pití k sobě určitě patří. A toto spojení si můžete vyzkoušet právě v sobotu 14. května 2016 ve Smetanových sadech v Olomouci. Český rozhlas Olomouc již podruhé pořádá Den v pohybu. Můžete si zde vyzkoušet různé sportovní aktivity, například nording walking, hooping, flexi-bar, tai-chi, jízdu na koloběžkách čí outdoorové cvičební stroje. Nebo si půjčíte fitness náramek a projdete se po kardio stezce. Svůj výsledek si můžete zkonzultovat s odborníkem z Institutu aktivního životního stylu.

Proč si vyzkoušet cvičení

Moderátorka Dita Vojnarová vyzkoušela jogu

Tady máte možnost si vyzkoušet různé sporty zdarma. Zjistíte, zda by vás tato cvičení bavila a chtěli byste se jin i nadále věnovat. Na jednom místě si vyzkoušíte hned několik zajímavých sportovních aktivit. A co vám mohou přinést?

Hooping je fantastické cvičení s obručí, které vám dodá energii a mnohem víc. Hooping je kardio-vaskulární cvičení, které zvyšuje průtok krve v celém těle.

Redaktor Aleš Spurný na koloběžce

Flexi-bar je cvičení s vibrační tyčí, vynikající prevence proti bolesti zad, pracují hluboké svaly zádové, veškeré břišní svalstvo a svaly pánevního dna. Je vhodný pro všechny věkové skupiny a všechny stupně fyzické zdatnosti. Jeho účinků využívají k tréninku jak vrcholoví sportovci, tak rehabilitační pracovníci pro své pacienty, aby jim dopomohli k bezbolestnému životu.

Tai-chi je starodávný styl bojového umění pocházející z Číny. Kromě svých bojových aspektů je známo svými unikátními zdravotními účinky, mající své kořeny v tradiční čínské medicíně. Pomalé a jemné pohyby, které se v tai-chi provádějí, vedou k uvolnění jak svalstva, tak i psychického napětí.

Nordic walking je intenzivní chůze s holemi v přírodě. A pokud je doplněná strečinkovou rozcvičkou a dostatečným přísunem tekutin působí blahodárně jak na psychiku člověka, odbourává stres, pomáhá regulovat hmotnost, zmírňuje průběh například nemocí srdečních, kloubů, vysokého krevního tlaku, astmatu.

Zora Ježková zkouši tai-chi

Svezte se na koloběžce a zažijte skutečný pocit svobody a volnosti! Jízda na koloběžce představuje jednoduchý pohyb vhodný pro všechny věkové kategorie od nejmenších a nejmladších až po největší a nejstarší. Bude pro vás připraven slalom a přejezdová lávka pro děti a dvacet koloběžek různého typu. Budete překvapeni, s jakou lehkostí se budete řítit krajinou!

Outdoorové cvičící stroje znamenaní posilování bez velké námahy a pod širým nebem. Vyzkoušet můžete brusle – podpora koordinace, zdvíhací zařízení – posílení horních končetin, váha – posílení dolních končetin.

Získejte vstupenku zdarma na Garden Food Festival

Lekce Nordic Walking

Za každou vyzkoušenou aktivitu získáte razítko na kartičku Českého rozhlasu Olomouc. Tu si vyzvednete na jednotlivých stanovištích. A prvních padesát účastníků si kartičku s minimálně pěti razítky vymění za volnou vstupenku na Garden Food Festival, který se koná právě ve Smetanových sadech o víkendu 14. – 15. května 2016. Garden Food Festival je přehlídka skvělého jídla a pití. Návštěvníci se mohou těšit na dvacítku vybraných restaurací z Olomouckého kraje, zajímavé kuchyně z celé republiky i ze zahraničí, delikatesy jako jsou hmyzí speciality, lanýže či husí játra.
Další účastníci obdrží CD Hlásí se Olomouc, které mapuje historii vysílání Českého rozhlasu Olomouc.

Jedinou překážkou může být počastí. V případě nepříznivého počasí se akce neuskuteční.

Zažijte pohyb na čerstvém vzduchu a výbornou gastronomii s Českým rozhlasem Olomouc.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka