Z autobusového nádraží v Šumperku zmizely zrezivělé přístřešky. Nové zatím město instalovat nebude

Cestující na autobusovém nádraží v Šumperku zůstanou nejspíš až do příštího roku bez přístřešků. Kovové konstrukce byly podle provozovatele zrezivělé a mohly ohrozit lidi, nechal je proto odstranit. Nové stříšky teď ale město budovat nebude. V plánu má totiž nákladnou rekonstrukci nádraží, ta však v dohledné době nezačne.

„Když padá sníh nebo prší, tak jedině zajít tamhle do čekárny, tady je moc lidí, kříží se tu jeden autobus za druhým,“ říká seniorka, která do Šumperka jezdí pravidelně ze Štítů. Čekárnu ani stříšku blízkého supermarketu nevyužívá. Obává se, že odtud nestihne dojít na autobus. Opírá se totiž o hůl a chodí pomalu. „Spíš musím zmoknout, nedá se nic dělat,“ dodává smířeně.

Podle pana Antona, který žije kousek od Šumperka, ale ani čekárna není příliš komfortní: „V té čekárně je to ubohé, zima, studená sedadla, je to katastrofa.“

Přístřešků se cestující v nejbližší době nedočkají. Podle lidoveckého místostarosty Tomáše Spurného je město teď nebude instalovat proto, že celé nádraží čeká kompletní obnova. „Situace nás vůbec netěší. Čekáme, že by každým dnem mohlo být rozhodnuto poskytnutí dotace, a my bychom se mohli velmi rychle pustit do práce,“ uvedl. Pokud město dotaci nedostane, bude podle Spurného i tak investovat do oprav, akorát po menších částkách a delší dobu.

Ať už se radnice pustí do oprav z dotačních nebo z vlastních peněz, zůstane autobusové nádraží největšího města v okrese bez přístřešků nejspíš až do příštího roku.

autor: sol
Spustit audio