Za roční nájem kanceláří pro úředníky magistrátu zaplatí Olomouc 19 milionů

19. červen 2013

Olomoucká radnice bude za roční nájem kanceláří pro úředníky magistrátu v prostorách polyfunkčního domu Namiro platit 19 milionů. Materiál, který zaváže magistrát k dvacetiletému nájmu, dnes projednali zastupitelé. Současně schválili i prodej městských pozemků - necelých 2,5 tisíce metrů čtverečných - pod novou polyfunkční budovou za 7,5 milionu korun.

Během 20 let tak zaplatí město soukromému investorovi nové budovy v Hynaisově ulici 380 milionů korun.

„Délka nájemního vztahu je dvacetiletá, první fáze - možnost výpovědi této smlouvy - je po deseti letech. Schválně jsme si tento paragraf do nájemní smlouvy zakotvili z toho důvodu, že dlouhodobě jednáme s ministerstvem o převodu budovy současné zubárny tak, aby mohla část magistrátu být v tomto objektu,“ upřesňuje náměstek primátora Martin Major (ODS).

Olomoucký magistrát by měl mít v nové polyfunkční budově v pronájmu minimálně 50 procent nebytových prostor. Pronajaté kanceláře bude využívat zhruba 200 úředníků, které do nich radnice přes léto přesune zejména z pracovišť v ulicích Švédská, Barvířská, Kateřinská, Vejdovského a z Dolního náměstí.

Zastupitelé schválili také novou cenovou mapu města

O stavební pozemky v Olomouci je stále zájem. Jejich ceny mírně vzrůstají. Odráží to i nová cenová mapa, kterou dnes schválili zastupitelé města Olomouce.

„Ve vnitřním městě jde o nárůst cen zhruba o 6,5 procenta. Maximální cena dosažená v té době byla 10 270 korun za metr čtvereční. Realitní trh stále ovládá hlad po pozemcích k bydlení, zejména k nízkým stavbám – rodinným domkům či menším vila domkům. V jakýchkoli lokalitách, které můžou tomuto účelu potenciálně sloužit, jde cena i v okrajových částech města nahoru,“ uvedl olomoucký primátor Martin Novotný (ODS).

autoři: bam , sib
Spustit audio