Začala oprava Věžní ulice ve Šternberku. Řidiči musí počítat s uzavírkami a objížďkami

10. září 2019

Vedle rekonstrukce vlakového nádraží začaly ve Šternberku další velké opravy. A to hned vedle tamní nádražní budovy. Začala rekonstrukce jednoho z hlavních průtahů městem. S první části uzavírek musí řidiči počítat do prosince. Pak na ně naváží další.

Stojím uprostřed silnice na ulici Věžní nedaleko šternberského nádraží, a to přímo vedle značky, která od pondělí řidičům znemožňuje průjezd ulicí. Začala totiž oprava vytíženého průtahu městem. Podle bývalého řidiče autobusu Milana už byla potřeba. „Čtyřicet pět let jsem jezdil autobusem, ze všech stran tu jezdí auta a od nádraží se nedalo vyjíždět. Je to tu samá jáma. Bydlím naproti, a když vyjíždí nákladní auto, je to rachot,“ popisuje pan Milan.

Ulici Věžní často křižují náklaďáky, cesta byla podle místních navíc děravá. Na trase by dopravní situaci měly pomoci nové kruhové objezdy. „Kruhové objezdy ve Šternberku vítáme, zejména výjezd z prostoru autobusového a vlakového nádraží byl velmi komplikovaný,“ komentuje mluvčí šternberské radnice Irena Černocká. Silnici opravuje Olomoucký kraj, Šternberk v místě vybuduje cyklostezku, nová parkovací stání nebo také chodníky.

„Je to velká investice, která se vyšplhá až na dvacet dva milionů korun,“ dodává Černocká.Další finance na opravu cesty poputují z Olomouckého kraje, který využil možnost čerpání dotací z Evropské unie. „Celá akce by měla stát zhruba sto dvanáct milionů, padesát sedm milionů je z IROPu,“ říká náměstek hejtmana Jan Zahradníček z ANO.

První část cesty má být hotová ještě letos. Po celou dobu oprav musí řidiči počítat s uzavírkami. Další část cesty kraj plánuje opravit v příštím roce.

Průjezd má být podle plánu hotový na konci roku 2020.

autor: bas
Spustit audio