Žáci liptálské školy museli do provizoria, v budově se našla minerální vlákna

11. březen 2012

Vyučování v poněkud bojových podmínkách teď prožívají žáci a učitelé základní školy v Liptálu na Vsetínsku. Na doporučení hygieniků obec nechala vyklidit hlavní pavilon, kde se objevily vyšší koncentrace minerálních vláken. I když nejde o obávaný azbest, raději dá učebny důkladně vyčistit.

Během pěti dnů mimořádného volna pro žáky vyklidili učitelé, rodiče a další pomocníci ohrožené místnosti a dětem zřídili třídy například v dílenském pavilonu školy. „Myslím, že se nám podařilo připravit pro ně prostředí, ve kterém je vyučování aspoň trochu možné,“ konstatovala ředitelka liptálské školy Věra Halová

Některé třídy se však do provizorních prostor základní školy nevešly. Část žáků se proto učí v mateřské škole, další v základní škole praktické a také v liptálském dětském domově.

Rodiče přijali situaci svých dětí věcně. „Nezaznamenala jsem žádné osočování a jiné problémy,“ uvedla ředitelka Věra Halová.

Hlavní pavilon základní školy v Liptálu by má být uzavřen dva měsíce. Školu čeká nákladné odborné čištění, stěhování a dekontaminace pomůcek a opětovné hygienické měření.

autor: rv
Spustit audio