Začíná oprava průtahu Bludova. Komplikace pro řidiče potrvá do října

17. srpen 2020

Další komplikace ode dneška čekají řidiče na hlavním tahu mezi Mohelnicí a Šumperkem. Kromě opravy obchvatu Postřelmova šoféry na trase zdrží nová částečná uzavírka Bludova. Silničáři tam začínají s rekonstrukcí průtahu. Práce skončí v první polovině října.

„Katastrofa,“ obává se skoro dvouměsíční uzavírky řidič Luděk. I on bude muset ve směru ze Šumperka na Zábřeh jezdit po objízdné trase přes Chromeč. To mimo jiné znamená i průjezd po úzké rozbité silnici třetí třídy do Postřelmova. „Jezdím tam a už teď je tam velký provoz,“ dodává řidič.

Z objížďky nemá radost ani samotné vedení Chromče. Naopak v Bludově už se opravy průtahu nemohli dočkat.

„Rekonstrukce úseku komunikace 1/44 je v podstatě vymodlenou akcí. Byla slibována po dobu tří let. Komunikace je hodně zvlněná. Zejména ta část příjezdu do obce od Postřelmova,“ popisuje bludovský Starosta Pavel Ston z ODS. Stavební firma bude pracovat na úseku mezi křižovatkou u zámku a železničním přejezdem u Habermannovy vily.

Ředitelství silnic a dálnic rekonstrukci naplánovalo tak, aby se stihla před zahájením stavby obchvatu Bludova. Ta má začít příští rok. „Rozhodli jsme se tu opravu udělat teď, protože stavba obchvatu může trvat tři stavební sezony a některé ty silnice byly v takovém stavu, že by nemusely vydržet,“ říká šéf olomoucké pobočky Ředitelství silnic a dálnic Martin Smolka. Částečná uzavírka Bludova je podle něj na dlouhou dobu posledním větším omezením na trase mezi Mohelnicí a Šumperkem.

Spustit audio