Zájem o psí hotely v době dovolených roste. Na Olomoucku mají plno až do konce prázdnin

7. srpen 2017

Každoroční problém řeší teď o prázdninách majitelé psů a koček. Přemýšlí, jak čtyřnohým mazlíčkům v době dovolené zajistit hlídání. Stále častěji je lidé svěřují do péče speciálních hotelů. Zájem o ně například v Olomouci a okolí rok od roku roste. Až do konce letošní sezóny má většina z nich plno.

„Jedeme na dovolenou a nemá ho kdo hlídat. Dát ho sem je nejjednodušší řešení. Tady nám to vyhovuje po všech stránkách, mají i výběh ven,“ říká paní Hana. Do jednoho z olomouckých psích hotelů si přišla vyzvednout svého jezevčíka Oggieho. Zatím tu byl jen cvičně, aby si na nové prostředí zvykl. „Je to premiéra pro něj i pro nás,“ dodává.

Podle Evy Mičolové, která se o čtyřnohé svěřence stará, je lepší, když může vidět psa předem: „Než pejska přivedete na celý týden, je dobré dát ho sem na hodinku nebo dvě, abychom si vyzkoušeli, jak funguje s námi a ve smečce psů, jestli je třeba problémový.“

Přes léto má psí školka na Brněnské ulici plno, najednou tu hlídají až deset psů. Majitelé je sem vozí z Olomouce a okolí, výjimkou ale nejsou ani hosté ze zahraničí. „Teď jsme tady měli fenku z Chorvatska. Majitelé tu byli na návštěvě u známých. Měli jsme ji tady asi 14 dní,“ vypráví Mičolová.

Psi a kočky mají zajištěnou kompletní péči

Psi tu mají za tři sta korun na den kompletní servis. Kromě společné místnosti plné pohovek a hraček se navíc můžou vydovádět na prostorné zahradě. „Je kompletně oplocená, takže psi jsou tu v bezpečí a nemohou nikam utéct. Navíc jsou neustále pod dohledem. Vyžadují naši pozornost, třeba házení míčků,“ popisuje Eva Mičolová a dodává, že s některými svěřenci zvládá procvičovat i základní poslušnost.

Desítky psů a koček zvládnou za léto pohlídat i v psím hotelu v Uničově na Olomoucku. Jejich majitelé ubytování rezervují i několik měsíců předem, jak potvrzuje provozovatelka Jana Hornová: „Zájem se rok od roku zvyšuje. Učí se k nám jezdit i z venkova, zezačátku využívali naše služby jen lidi z Olomouce a větších měst.“

Ve většině zvířecích hotelů v okolí Olomouce mají až do konce prázdnin plno. Jedinou šancí, jak psa nebo kočku ještě letos v létě ubytovat, je zrušená rezervace.

Spustit audio