Základních škol zanikne v Olomouci více

8. prosinec 2003

OLOMOUC - Návrh na zrušení dvou olomouckých škol nemusí být konečný. Radní prozatím zastupitelstvu navrhují od příštího školního roku zavřít dvě základní školy - na třídě Svornosti a Na Hradě. Žáků ubylo a provoz je podle města příliš nákladný...

Rodiče žáků školy s rozšířenou výukou hudební výchovy na Svornosti se naděje na další existenci školy nehodlají vzdát. Založili sdružení za její zachování. "Oslovujeme jednotlivé zastupitele a předáváme jim materiál, který jsme vypracovali. Argumentujeme tím, že se jedná o jedinou školu v kraji s hudebním zaměřením a nikdo nám zatím nezaručil, že to bude někde pokračovat," řekla Českému rozhlasu jedna z členek sdružení Dana Dufková.

Logo

Náměstek primátora města Olomouce Vladimír Pokorný se naopak domnívá, že v rušení škol se bude muset pokračovat. "Existuje tři a půl tisíce volných míst na sedmadvaceti našich základních školách, což je asi třicetiprocentní rezerva, která je nesmírně drahá a je nepochybně luxusem." Pokorný dále uvedl, že by město chtělo rezervu o padesát procent snížit. "Zrušením dvou škol Na Hradě a Svornosti se kapacita sníží o osm set míst," dodal náměstek.

autoři: av , mah
Spustit audio