Zaměstanavatelé nemají v novém zákonu jasno

18. říjen 2004

JSENÍK - Nový zákon o zaměstnanosti sebou přinesl řadu podstatných změn. Promítly se i do zákoníku práce. Málokterý zaměstnavatel ale v nich má jasno. Okresní hospodářská komora v Jeseníku se proto společně se zdejším úřadem práce rozhodli pro ně uspořádat odborný seminář. Na něm by se měli dozvědět, jak aplikovat tento zákon do praxe a jak se vyhnout případných sankcím při jeho porušení.

"Každý zaměstnavatel by měl od 1. října dodržovat nová pravidla. V Novele jsou například četná protidiskriminační opatření. Dnes také platí jiná kritéria pro zaměstnávání studentů a brigádníků. Kromě toho zde zazní také informace o aktuálních dotačních opatřeních Úřadu práce Jeseník týkající se finanční podpory tvorby nových pracovních míst," uvedla ředitelka komory Renata Ruská.

Seminář je bezplatný a začíná v 9 hodin na tzv. Pentagonu v Jeseníku. Odpoledne na něm zazní i informace CzechInvestu o podpoře tvorby nových pracovních míst v regionech nejvíce postižených nezaměstnaností, ke kterým Jesenicko bezpochyby patří.

autor: aja
Spustit audio