Zástupci mikroregionu Záhoří zorganizovali tábor pro děti z jihu Moravy

3. červenec 2021

Smích a veselý křik se ozývá v lesích v okolí Dolních Nětčic na Přerovsku. Stejně jako v minulých letech na začátku prázdnin obývají tamní stanový tábor děti z jižní Moravy. Letos poprvé ale přijely bez svých vedoucích. Důvodem je tornádo, které postihlo Břeclavsko a Hodonínsko. Děti na desetidenní tábor odjely díky vstřícnosti obcí mikroregionu Záhoří. Jejich zástupci pobyt zajišťují.

Tábor u Dolních Netčic

„Původně ten tábor připravovala paní, která se bohužel kvůli té situaci nemohla účastnit, tak jsme chtěli dokončit její dílo,“ říká Martina Holkovičová. „Pomohla nám spousta maminek, vedoucí jsme sehnali prostřednictvím sociálních sítí. Hlavní bylo děti zabavit a přivést na jiné myšlenky, protože na vlastní oči je to daleko horší než na fotkách, které vidíme na internetu,“ pokračuje vedoucí.

Tábor u Dolních Netčic

Provoz tábora zajišťují obce zdejšího mikroregionu. Stravování připadlo na Soběchleby. „Když skončila škola, tak jsme oslovili kuchařky, jestli nám v této věci pomohou a říkaly, že ano,“ říká nezávislý starosta Miroslav Jančík.

Jak se dětem na táboře líbí, si poslechněte v reportáži Lenky Kratochvílové.

autor: kra
Spustit audio