Zavřený bazén v Šumperku se stal terčem vandalů. Po průtazích se už ale město může pustit do oprav

Rekonstrukce šumperského bazénu může po dlouhých peripetiích začít. Úřady potvrdily, že město při výběru dodavatelské firmy nepochybilo. Pro radnici je to dobrá zpráva i proto, že se do areálu v posledních týden vydávají vandalové.

„Támhle vyrazili dveře a potom jdou tudy. Kdybychom to zamknuli, což bychom mohli, tak by přišli do této části a tam by hrozil pád celé stěny,“ ukazuje správce bazénu Milan Jurčíček z městské firmy, kudy se vandalové do areálu dostávají. Na zemi leží skleněné střepy, jsou tu vytlučená okna, povalují se tu PET lahve.“

Městské strážníky správce nevolá: „Nevoláme, protože v době, kdy tu jsme, tady nikdo není.“

Dělníci už provedli potřebný úklid, teď už se čeká jen na dodavatelskou firmu. „Teď už nezbývá než čekat. Co jsme mohli, to jsme udělali. Jde jen o to, abychom co nejdříve uzavřeli smlouvu s dodavatelem, který vyhrál výběrové řízení,“ říká Jurčíček.

Šumperský bazén čeká na rekonstrukci

To se protáhlo o několik měsíců. Jedna z firem, která v soutěži neuspěla, podala odvolání. Podle Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže ale radnice žádnou chybu neudělala. Kvůli zpoždění oprav se dětem z regionu prodlouží dojíždění na povinné plavání do Zábřehu. Problém je to obzvlášť pro mladší žáky.

„Malé děti se těžko samy oblékají. Tím, že dojíždíme ze Šumperka, děti nesmí ráno moc jíst, aby jim nebylo nevolno, a jsou prakticky do půl jedenácté hladové,“ popisovala už dříve učitelka Bronislava Pumová ze základní školy Sluneční v Šumperku.

Podle vedení města by i se zpožděním měl být bazén pro lidi znovu otevřený na podzim příštího roku.

autor: sol
Spustit audio