Zazpívejte si s námi koledy

1. prosinec 2015

V tomto předvánočním čase vás zveme na mimořádnou adventní akci. Zastavte se a přijďte si spolu s námi a nejčtenějším seriózním deníkem, který píše především o dění v našem kraji, zazpívat vánoční koledy.

S Českým rozhlasem vás zveme na náměstí měst po celé republice, kde si 9. prosince přesně v 18:00 hodin si zazpíváme společně koledy Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Štědrej večer nastal, Pásli ovce Valaši a Vánoce, Vánoce přicházejí.

Spolu s námi bude ve stejném čase zpívat celá země!

Texty koled najdete v regionálním Deníku 9. prosince 2014.

Pokud si chcete zazpívat také, stačí si 9. prosince v 18:00 hodin naladit Český rozhlas Olomouc nebo přijít na Horní náměstí v Olomouci, kde budeme zpívat koledy.

Místa, kde zpíváme a více informací se dozvíte na: www.ceskozpivakoledy.cz

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.