Ze Šternberka za nákupy do Polska. Ušetříte tu i tisíce, hlásí jedna z českých zákaznic

23. listopad 2022 13:43

Nízké ceny v Polsku lákají stále více českých zákazníků. Dokládá to třeba speciální skupina na sociální síti Facebook, která má už nyní přes 10 tisíc členů a prakticky denně tam někdo píše o praktické rady, protože míří do Polska poprvé.

Levné maso, drogerie nebo benzín způsobily, že za velkými nákupy jezdí i rodiny ze vzdálenějšího vnitrozemí. Poznat je to třeba v polském městě Glucholazy, které sousedí s Jesenickem.

„Je tu všechno podstatně levnější. Dcera má teď čerstvě miminko, kamarádka taky. Takže jsme nakoupili asi 20 balíku plínek, což na jednom balíku udělá asi 70 korun,“ říká paní Petra, která s manželem vyjela do Glucholaz až ze Šternberka.

„Je tu všechno podstatně levnější. Dcera má teď čerstvě miminko, kamarádka taky. Takže jsme nakoupili asi 20 balíku plínek.“
Petra ze Šternberka

Usměvavá černovláska přitom přiznává, že jí osobně to v obchodech moc nebaví. Ale i tak se jí hodinová cesta za hranice vyplatila. „I drogérie je levnější. To potom ušetříte i nějakou tisícovku,“ dodává.

Co všechno lidé v Polsku nakupují? Pusťte si kompletní reportáž z jednoho z obchodů.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autoři: Andrea Brtníková , dja
Spustit audio