Žena, cizinec a bílý muž ve studiu Radia Wave. Publikum přišlo na stand-up comedy

31. srpen 2018

Ve studiu Radia Wave se ve čtvrtek 30. srpna uskutečnila historicky první (a možná ne poslední) živá stand-up comedy. Humor vytvářeli standupeři Tigran Hovakimyan, Lucie Macháčková a Honza Studnička. Lidskou vatu, která vyplnila prostor mezi jejich vystoupeními, obstarávaly tragikomické moderátorky pořadu Buchty a o potlesk a smích se postaralo vzorné publikum.

Atmosféra ve studiu byla vřelá a lidé opravdu přišli kvůli humoru, protože žádný catering se nenabízel. Lucie Macháčková, rodačka z Čejče, hovořila o tom, že má rozhlasový obličej a že se její kamarádky snaží otěhotnět podle astrologie, aby se jim narodilo dítě v konkrétním znamení horoskopu.

Honza Studnička mluvil mimo jiné o svých traumatech z dětství – třeba o tom, jak mu otec přidával další a další nášupy špenátu. Tigran Hovakimyan si utahoval z toho, že k narození potomka dostali s manželkou dva chytré telefony a že z nich měl větší radost než ze samotného mimina (ale my mu to nevěříme…).

Na otázku, jak svůj humor tvoří a kde berou inspiraci, nám Tigran odpověděl, že zatím nejraději při výrobě humoru čerpá z vlastního života, protože diváci na abstraktnější srandu ještě nejsou připraveni. Lucka se zase zatím necítí na kontroverzní stand-upy, protože je prý ještě komička začátečnice. Honza Studnička přidal svůj tip na to, jak si dovolit i ten nejdrsnější humor – řekněte prostě, že to říkala vaše babička, a nikdo nemůže říct ani ň.

Mrkněte se na celé video ze stand-up comedy ve studiu Radia Wave a uvidíte možná i vycpanou lasici, svítící ananas a miniaturní notýsek rádoby moderátorky Zuzany Fuksové.

Stand-up Show ve studiu Radia Wave
Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka