Zloděj v Prostějově okradl muže, který do auta nakládal invalidní vozík

25. listopad 2022 10:32

Zloděj v Prostějově okradl muže, který do auta nakládal manželčin invalidní vozík. Okradený muž utíkajícího zloděje sice dohnal a peněženku získal zpět, avšak poté zjistil, že v ní chybí 2500 korun. Policie po pachateli pátrá, sdělila v pátek ČTK policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Muž ve středu v prostějovské Demelově ulici nakládal invalidní vozík svojí ženy do zavazadlového prostoru auta. Během toho se k němu přichomýtl muž. Využil okolností, kdy poškozený nebyl pozorný k okolnímu dění, a z tašky, kterou měl přes rameno hozenou na zádech, mu vytáhl peněženku,“ uvedla mluvčí.

Zloděj se hned dal na útěk, okradený muž se za ním podle Zajícové rozběhl. Po chvíli se zloděj zastavil a ukradenou peněženku vrátil. Když muž začal kontrolovat její obsah, zloděj utekl pryč. Poškozený vzápětí zjistil, že v peněžence chybí hotovost 2500 korun, kterou zloděj při běhu stihl odcizit. Proto dál lapku pronásledoval, ale u kina Metro mu zmizel z dohledu. Platební karta, osobní doklady a další drobnosti, které patřily ženě okradeného, zůstaly v peněžence,“ dodala Zajícová.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Zdroj: ČTK

Spustit audio