Znovuzrozený KVOKÁL opět na scéně

11. březen 2015

Pražská skupina KVOKÁL vznikla v první polovině 90. let a za dobu své existence se v ní vystřídala řada muzikantských osobností, kteří vytvořili KVOKÁL jako představitele folkového žánru se zaměřením na spirituály.

Skupina má za sebou vystupování na prestižních festivalech a soutěžích, na kterých získala nejvyšší ocenění - např. dvojnásobný zisk „krtečka" na festivalu Zahrada, zisk interpretační porty ze stejnojmenného festivalu.

V roce 1996 vydali debutové CD s názvem Hledej v nás, o čtyři roky později výborné album Když svatí spinkaj, které se setkalo s příznivým ohlasem u posluchačů i folkových publicistů. Společným jmenovatelem je zde dynamický sbor hlasů, stejně dokonalý a významný, někdy i významnější než sólové pěvecké party.

V listopadu 2005 odehrál Kvokál svůj poslední koncert, aby se na dlohých 10 let odmlčel. Skončila éra kapely, která v dobách největší slávy konkurovala Spiritual Kvintetu, Nezmarům a dalším hvězdám české folkové scény.

Po dlouholeté přestávce se KVOKÁL představuje v téměř původní slavné sestavě - Saša Medek - kontrabas, zpěv, Martina Nová - zpěv, Míša Jeřábková - zpěv, Vašek Spurný - foukací harmonika, zpěv, Vašek Huml - 12 strunná kytara, zpěv, Mirek Jenč - mandolína, zpěv, Marek Zavřel - kytara, zpěv.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka