Zpěvačka Karolina Gudasová: Hokejistu jsem nikdy nechtěla, brácha mě před nimi chránil

8. červenec 2021

Zpěvačka, muzikálová herečka a tanečnice Karolina Gudasová se tak trochu vymkla z hokejové rodiny, nicméně její srdce nakonec získal slavný brankář. „Nikdy jsem hokejistu nechtěla a brácha mě před nimi chránil,“ směje se při vzpomínce.

Karolina Gudasová se narodila v Mnichově, její otec byl slavný hokejový obránce a v té době tam hrál. Díky hokeji se hodně stěhovali, z Německa se přesunuli do Švédska, pak do Finska, ale nejvíc let strávila v českém Berouně. Kde se cítí doma? „Jsem doma tam, kde mám rodinu, kde je jídelní stůl a dobré jídlo. Tím, že jsme se hodně stěhovali, tak to místo pro mě není důležitý.“

Manžela, brankáře Michala Neuvirtha, poznala ve Philadelphii, když se tam vydala na výlet za bratrem, hokejistou Radko Gudasem. „Brácha mě vlastně před hokejisty chránil a nechtěl, aby jeho ségra byla tématem v kabině.“

S manželem mají už dvě děti, které se narodily ve Philadelphii, a mají tak americké občanství. „Ve Philadelphii jsem se taky cítila dobře. Měla jsem tam švagrovou, chodily jsme s dětmi do mateřských center. A jsou tam tedy lepší služby, nic není problém.“ Dobře jí bylo i v Německu, kde jí vyhovoval pověstný německý pořádek.

Waldemara Matušku nekopírujeme

Karolina hraje v muzikálech Mefisto v divadle Kalich a těší se na premiéru Lásky nebeské v divadle Broadway, která má mít premiéru 30. září. „Už jsme odehráli šest představení pro zdravotníky a bylo vidět, že se muzikál líbí, skvěle reagovali.“

Čtěte také

Za muzikálem složeným z hitů Waldemara Matušky stojí scenárista a režisér Zdeněk Zelenka. „Ty hity jsou velmi dobře zasazené do příběhu,“ pochvaluje si zpěvačka. „Waldu se nesnažíme kopírovat, i aranže jsou jiný, je to v novém kabátě a napodobování není na místě.“

Karol a Kvído

Karolina Gudasová se zabývá vlastním projektem s názvem Karol a Kvído. Tuto pěveckou dvojici založila pro dětské publikum a písničkami chce děti bavit a vzdělávat. „Natočili jsme první CD, máme youtube kanál, chystáme koncerty, máme akce po pohádkolandech a festivalech. Karol jsem já, Kvído je na živých vystoupeních maskot, v klipech je kreslený.“ Jméno Kvído je inspirované jejím synovcem, který se tak jmenuje.

Srozumitelnost a líbivost písniček testuje na vlastních dětech. „Jsou to moji první zkušební králíčci. Manžel je také mým kritikem, nezpívá, ale řekne, co se mu líbí, a to je důležitý. Hlavně je nadšenej, že dělám něco, co mě baví, a podporuje mě.“ V budoucnu by svůj program a písničky ráda přeložila do němčiny a angličtiny. S Karol a Kvído pořádá i dětské tábory.

Neočekávala od ní rodina také spíš sportovní úspěchy? Proč jsou partnerky hokejistů tak vysazené na drahé kabelky? Jak se dostala do Semaforu a co jí poradil Jiří Suchý? Poslechněte si v rozhovoru u Xavera.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.