Zrušili jsme i zvonění, říká ředitel olomouckého gymnázia Čajkovského Radek Čapka

Na olomouckém Gymnáziu Čajkovského je už několik týdnů ticho. V běžném provozu má okolo sebe více než šest set studentů a na padesát učitelů. Všichni teď učí online. „Občas se projdu po chodbách a nahlédnu do tříd. Někdy je i vyfotím a dám studentům na facebook,“ prozrazuje Radek Čapka.

škola koronaviru navzdory

Studenti si podle něj musejí udržet nějaké návyky a nevypadnout ze cviku. Za velmi důležité pokládá udržování kontaktu s maturanty. „Každý učitel je originál. Někteří z nich jsou velmi kreativní a dálkovou distanční výuku si plní všichni,“ popisuje ředitel.

Gymnázium Čajkovského v Olomouci má třídy zaměřené všeobecně, jazykově – studuje se tu především španělština a němčina – a sportovně. „Podařilo se nám zvýšit zájem o školu, navýšili jsme počet studentů. Změnila se podoba školy, hodně toho děláme pro veřejnost a jsem rád, že máme plno ve sportovních třídách. Jsme prioritou pro sportovní kluby,“ těší Radka Čapku.

„Vždycky jsem chtěl, aby se u nás studenti cítili dobře, aby na nás rádi vzpomínali,“ říká Radek Čapka, který na Gymnáziu Čajkovského začal učit už v devadesátých letech a který v roce 2018 získal Cenu hejtmana za výrazný rozvoj školy a mimořádnou práci se sportovně talentovanými žáky.

autor: voj
Spustit audio